Ahmet Onur

Kolektif House, Kurucu Ortak ve CEO

Eğitim hayatına İstanbul ENKA Okulları’nda başlayan Ahmet Onur, 10. sınıfa kadar ENKA Okulları’nda eğitim aldı.

Daha sonra Uluslararası Bakalorya (IB) Programı’na katılmak, yurtdışı deneyimini genişletmek ve daha uluslararası bir network kurabilmek adına İsviçre’de bulunan Le Rosey’e geçiş yaptı ve bu okuldan mezun oldu.

Ahmet Onur, üniversite için dünyada girişimcilik dalında ilk sıradaki okul olarak kabul gören ve birinci tercihi olan Babson Üniversitesi’nde eğitim almak için Boston’a gitti. Babson Üniversitesi’nde girişimcilik konusunda çok iyi bir temel alan Ahmet Onur, üç yıl tamamen akademiye konsantreyken, okulun dördüncü yılı itibariyle 2011 yılında, henüz 19 yaşındayken ilk şirketinin temellerini attı.

Onura Enerji adı altında “tasarruflu aydınlatma sistemleri” üzerine kurduğu şirket ile yabancı aydınlatma teknolojilerini Türk müşterilere, ön maliyet talep etmeden, elektrik maliyetlerinde sağladıkları, tasarrufa ortak oldukları bir modelle satmaya başlayan Ahmet Onur, mezun olduğu yıl ekibin büyüdüğü, işlerin de iyi gittiği süreçte İstanbul’a döndü. Bu sırada asıl büyüme fırsatının “teknoloji” işlerinde olacağına inanan Ahmet Onur, 2012 yılında Grupla adı altında, kişiden kişiye para transferi imkânı sunmayı hedefleyen teknoloji şirketini kurdu. Bu girişimini, regülasyon ile ilgili bariyerlerden dolayı açılmasının üzerinden bir yıl geçmeden kapatan Ahmet Onur, 21 yaşında iken o esnada ailesinin de yatırımcı olacağı Cezayir’in ilk özel direk fabrikası kurulumu projesinin yönetimine talip oldu. Cezayir’in Batna şehrinde  beş kişilik Türk mühendislerden oluşan ekip ile iki yıl içerisinde 270 kişinin istihdam edildiği bir yapıya kavuşan fabrika aynı zamanda tüm Cezayir’de satış gerçekleştiren ve ülkenin en fazla satış yapan özel direk fabrikası oldu.

Cezayir temposu yüzünden ilk şirketi Onura Enerji’yi kapatan Ahmet Onur, hızlı başlayan iş hayatından pek çok ders almasının/öğrenmesinin ardından bir ara vererek Cezayir’deki proje sonrası nasıl bir iş/girişim yapmak istediğine karar vermek üzere 6 aylık bir dünya turuna çıktı.

O esnada Kolektif House fikrinin tohumlarını biriktirmeye başlayan Ahmet Onur, Türkiye’ye dönüşü ile beraber 2014 yılı başında aynı/benzer düşünceye sahip kişilerin beraber çalışabileceği bir alan yaratma hayali ile Kolektif House fikrini geliştirmeye başladı. 2015 yılı Ocak ayında yakın arkadaşları da olan ortakları ile birlikte Sanayi Bölgesi’nde ilk adreslerini açarak Kolektif House hayalini gerçeğe taşıyan Ahmet Onur, böylece Türkiye ortak çalışma alanı pazarının da temellerini attı.

2015 yılında 32 sandalye, 4 ofis, 650 m2’lik bir ofis alanına sahip iken bugün binlerce m2’de binlerce şirkete hizmet veren bir şirket haline gelen Kolektif House bulunduğu ekosisteme her anlamda değer katarken, yıldan yıla ortalama yüzde 100 ve üzerinde büyüyor.