Girişimcilik ekosistemi GGH 2022’de geleceğe kanat açacak!

Global Girişimcilik Haftası’nın 15’incisi bu yıl “geleceğe kanat aç” sloganıyla kutlanacak. 14-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek GGH 2022 kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce etkinlik düzenlenirken, etkinlikleri on binlerce kişi takip edecek.

Türkiye’de 2008 yılından beri her kasım ayında 180 ülkeyle eş zamanlı kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH), bu sene 14-20 Kasım tarihleri arasında “geleceğe kanat aç” sloganıyla kutlanacak. Sivil toplum kuruluşlarından (STK) ve üniversitelerden oluşan 29 kurumun desteğiyle, bu yıl da Global Entrepreneurship Network’ün (GEN) bir parçası olarak çalışmalarını yürüten GEN Türkiye ile Habitat Derneği’nin genel koordinasyonunda düzenlenecek GGH 2022 kapsamında Türkiye genelinde gerçekleşecek yüzlerce girişimcilik etkinliğine on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek

GGH; Washington DC’de, Kauffman Vakfı desteğiyle, tüm dünyada girişimcilik ekosistemini geliştirmeye odaklanmış Global Entrepreneurship Network (GEN) şemsiyesi altında yürütülüyor. Başlangıçta ana amacı gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini teşvik etmek olan GGH; bugün gelinen noktada STK’lardan üniversitelere, girişimcilerden yatırımcılara, özel sektörden medya ve devlet kurumlarına kadar ekosistemde faaliyet gösteren 300’den fazla paydaş kurumu bir araya getiren bir platform olarak konumlanıyor. Bu yıl 15’incisi kutlanacak hafta boyunca tüm GGH paydaşları Türkiye’nin dört bir yanında düzenledikleri yüzlerce girişimcilik etkinliğiyle bu alandaki farkındalığı artırıyor.

“Giderek artan sayılar ve alınan yatırımlar gelişimin göstergesi”

GGH 2022 özelinde değerlendirmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, şunları söyledi: “Ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gün geçtikçe büyüdüğüne ve bir girişimcilik kültürünün yerleşmeye başladığına şahit oluyoruz. Bugün gelinen noktada Türkiye’de çok sayıda başarılı girişim olduğu gibi VC’lerin, kurumsal VC’lerin, melek yatırım ve kitle fonlama platformlarının sayısı da giderek artıyor. Yurt dışından alınan yatırımlar bu kültürün daha da geliştiğinin en önemli göstergesi olarak öne çıkıyor. GEN Türkiye olarak bizler de düzenlediğimiz çeşitli yarışma ve etkinliklerle girişimcilik ekosistemin gelişimine önemli katkı sağlıyoruz. Bunlardan biri olan Global Girişimcilik Haftası’na yoğun katılım beklerken, bu yıl girişimlere fikrinle, ekibinle, inovasyonunla, ‘geleceğe kanat aç’ diyoruz.”

“Hedefimiz ‘yılın ülkesi’ seçilmek”

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Koton Yönetim Kurulu üyesi Gülden Yılmaz da “Türkiye’de ilk kez 2008 yılında 6 ilde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlayan Global Girişimcilik Haftası bugün gelinen noktada tüm illerde yoğun ilgiyle kutlanıyor. Bu yapıyı demokratik ve çoğulcu bir yaklaşımda tutmaya büyük bir özen gösteriyoruz. Global Girişimcilik Haftası’nın ülkemizde başarıya ulaşmasının altında da bu dayanışma yatıyor. Global Girişimcilik Haftası kampanyası ile Türkiye, 2011 yılında bu haftayı kutlayan tüm ülkeler arasından ‘yılın ülkesi’ seçildi. Bu yıl da ‘geleceğe kanat aç’ sloganıyla gerçekleştireceğimiz çalışmalarla tüm ülkeler arasından ‘yılın ülkesi’ seçilmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Hayalimiz Girişimciliğin Davos’una bir kez daha ev sahipliği yapmak”

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır şöyle konuştu: “Girişimciliğin Davos’u niteliğini taşıyan Global Girişimcilik Kongresi, her sene farklı bir ülkede düzenleniyor. Türkiye ekibi; Endeavor, Habitat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında bu kongrenin ev sahipliği için verdiği teklifle birçok güçlü aday ülke arasından sıyrılarak 2018 yılında kongreyi İstanbul’da düzenlemeye hak kazandı. Bu kongreye 7500’ün üzerinde katılımcı, ulusalda 60 şirket ve 50 STK katılım gösterdi. Hayalimiz bu yıl Global Girişimcilik Haftası’nda ortaya koyacağımız başarılı performansla Global Girişimcilik Kongresi’ne ülke olarak paydaşlarımızla birlikte bir kez daha ev sahipliği yapmak.”

“Anadolu’da girişimciliğe ilgi çok yoğun”

GEN Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Coca Cola Company Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca ise Global Girişimcilik Haftası’nda paydaş ve etkinlik sayısı artarken; GGH’ın Türkiye çapında daha geniş bir yapılanmaya ulaştığına vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti: “Gelinen noktada Global Girişimcilik Haftası organik bir büyümeyle kendi kendini yürüten bir kampanya haline geldi. Öte yandan etkinliklerin kalitesinin de giderek arttığını ve özellikle Anadolu’da girişimciliğe karşı çok ciddi bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bu noktada Global Girişimcilik Haftası’nı özellikle şehir şehir işleyerek yaymanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm illerdeki ekosistem oyuncuları ve paydaşlarımıza çağrıda bulunarak bu yıl hep birlikte ‘geleceğe kanat açalım’ diyoruz.”

Detaylı Bilgi İçin:

 

Natus İletişim
Ayşe Ekin Gündüz
ayse@natusiletisim.com
0554 797 55 81

Natus İletişim

Nazlı Tuğrul Yüksel
nazli@natusiletisim.com
0532 634 58 60
 

Natus İletişim
Cansu Aslan
cansu@natusiletisim.com
0539 588 74 25

GEN Hakkında:

Her Kasım ayında Global Girişimcilik Haftası’nı (GGH) kutlayan kurumlar tarafından oluşturulan, yıl boyunca girişimcilik programlarını ve girişimleri bir araya toplayan, küresel bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı amaçlayan GEN, 200 ülkede, insanların fikirlerini ortaya çıkarmasına ve fikirlerini gelecek vaat eden yeni girişimlere dönüştürmesine yardımcı olmaktadır.

GEN Türkiye Hakkında:

GEN Türkiye, Habitat Derneği sekretaryasında, GEN’in bir parçası olarak çalışmalarını sürdürmektedir. GEN Türkiye’nin misyonu, Türkiye’deki girişimcileri geliştiren, destekleyen etkili programlar yapmak ve politikalar belirleyip uygulayarak Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirmektir. GEN Türkiye, Türkiye’deki girişimleri GEN’in iyi örnekleri ile buluşturarak; Türkiye ekosistemiyle global girişimcilik ekosistemi arasında köprü görevi görmektedir.

Habitat Derneği Hakkında:

Habitat Derneği, sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Gençlerin sürdürülebilir kalkınmada etkin rol oynamasını hedefleyen Habitat, 1995 yılında Kopenhag Sosyal Kalkınma Zirvesi ve 1996 yılında Birleşmiş Milletler Habitat II Zirvesi için bir araya gelen gençler tarafından 1997’de kuruldu. Kuruluşundan bu yana bütün çalışmalarında hükümetler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok paydaşlı ortaklıklar kurmaktadır. Habitat, 1997’den bu yana Türkiye’nin 81 ilinde binlerce genç gönüllüsü ile din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, siyasi görüş ayırımı yapmaksızın toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaktadır. Teknoloji, girişimcilik ve finansal bilinç alanlarında kapasite artırıcı projeler uygulayan Habitat; yerel ve ulusal düzeyde kamu politikalarına da katkı koymaktadır. Habitat Derneği, yaptığı tüm çalışmalar ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı da desteklemektedir.

http://habitatdernegi.org/